Publicitat
Cultura · 20 de Març de 2014. 22:36h.

Trias 'rescata' el Ramon Llull

L'Ajuntament de Barcelona s'incorpora a l'organisme i cedeix un edifici a la Diagonal de Barcelona

Trias 'rescata' el Ramon Llull

Una imatge de la reunió de l'Institut Ramon Llull (Foto: Rubén Moreno)

L’Ajuntament de Barcelona encapçalat per Xavier Trias s’ha incorporat a l’Institut Ramon Llull (IRL) i ha cedit el Palau del Baró de Quadras, a l’avinguda Diagonal de Barcelona, com a seu de l’Institut.

La cessió d’aquest Palau, construït a principis del segle XX per Puig i Cadafalch, s’ha materialitzat a la reunió constituent del màxim òrgan de govern de l’IRL, que s’ha celebrat després que el passat 28 de gener el Govern aprovés la modificació dels estatuts pels quals l’Ajuntament de Barcelona passava a formar part del Consorci d’aquest organisme, juntament amb la Generalitat, la qual cosa representa una refundació d’aquesta institució.

L’alcalde Trias, ha afirmat que “pertànyer a l’IRL és una il·lusió i una vocació especial. Ens causa molta satisfacció poder cedir l’ús d’aquest edifici que és extraordinari i que crec que és especialment bonic que sigui la seu de l’Institut“, ha apuntat.

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha agraït a l’Ajuntament la seva incorporació al Consorci i ha afirmat que, “quan la força i el prestigi de Barcelona i la realitat catalana van junts, no només sumen sinó que multipliquen, i estem en un moment on aquesta multiplicació d’esforços ens convé molt”.

A la reunió, que ha presidit Artur Mas, també hi ha assistit el conseller de Cultura, Ferran Mascarell; el tinent d’alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació, Jaume Ciurana; i el director de l’IRL, Àlex Susanna.
 
D’acord amb els nous estatuts, l’Institut Ramon Llull, que té com a finalitat la projecció i difusió de la llengua i la cultura catalanes en totes les seves expressions, donarà suport a les polítiques de relacions exteriors en l’àmbit cultural de les dues administracions consorciades i contribuirà a l’enfortiment de les marques Cultura Catalana, Catalunya i Barcelona des d’una perspectiva cultural.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Ramon Llull NUNCA escribió en catalán, Escola Miramar de Ramon Llull, 21/03/2014 - 11:17

La 1ª obra impresa en Mallorca de Ramón Llull Heril fue ?Llibre del Orde de Cavaylería?, en Mallorca en la imprenta del enginyos Mestre Nicolau Calafat l´any 1465, en LEMOSIN

La 1ª edición de la obra ?Blanquerna?,de Ramón Llull se imprimió en Valencia el año 1521, traducida del vulgar al VALENCIANO

#3 Ramon Llul MAI va ser Català, Escola Miramar de Ramon Llull, 21/03/2014 - 11:08

Ramón Llull Heril, nació en Ciutat de Mallorca (Reino de Mallorca), el 25 de 12 de 1235. Hijo de R. Llull (senescal de Jaime I de Aragón) y de M. Heril, ambos de Montpellier, Corona de Aragón. (Luego R. Mallorca), de habla lemosina y latina. Archivos C. Aragón, R. de Mallorca y señorío Montpellier

#2 joan, barcelona, 21/03/2014 - 09:08

Per això si que hi han diners, ara per ajudar a les PIMES o al simple ciutadà que no te feina i una familia a la que alimentar, ni un euro.

#1 Realist man, Bcn, 21/03/2014 - 07:06

Una altre menjadora per tots aquest vividors a costa dels nostres impostos?