Publicitat
Cultura · 20 de Març de 2012. 12:11h.

TV3, "al servei de la causa culer"

L'excap de comunicació de Maragall diu que el Barça és "bandera, discurs i negoci" per a la televisió pública

TV3, "al servei de la causa culer"

Jordi Mercader, amb el seu llibre a les mans

L'excap de comunicació de Pasqual Maragall, Jordi Mercader, ha assegurat en el llibre Un blanc a la nació culer (Columna edicions) que TV3 "ha posat tota la seva força de penetració social al servei de la causa culer".

Mercader, que es defineix com "un català seguidor del Reial Madrid", ha assenyalat que el barcelonisme "a més d'una teologia política i esportiva, té un líder (Guardiola), doncs, i aquest líder, un temple d'adoració a TV3, la televisió pública de Catalunya".

"Seria absurd pretendre fer un còmput o una selecció dels minuts de glòria dedicats a l'entrenador blaugrana, ni tant sols per subratllar l'encegament exhibit per alguns dels periodistes especialitzats que més d'una vegada han arribat a incomodar la intel·ligència de l'ídol mateix. La veritat és que la cadena ha posat tota la seva força de penetració social al servei de la causa culer", ha remarcat.

L'escriptor ha assenyalat que "el Barça és per a TV3 bandera, discurs i negoci. A partir d'una plataforma professional perfectament predisposada al barcelonisme, la nostra televisió ha sabut interpretar millor que ningú les possibilitats que oferia un Barça triomfant en els moments de màxima tensió política entre la idea d'Espanya i les aspiracions de Catalunya".

Mercader ha denunciat que "els ingressos generats pel futbol no cobreixen ni un 50% del que costen els drets de retransmissió, ni a TV3 ni a cap altra cadena; aquesta és la doctrina oficiosa sobre el tema que, en no haver-hi comptabilitat analítica per aquest concepte, és molt difícil de demostrar o negar".

Segons el periodista, els drets del futbol "li costen trenta milions d'euros. Els ingressos publicitaris de la cadena el 2010 i el 2011 es van quedar en vuitanta-cinc milions d'euros (uns 60 milions menys que tres anys abans)". "Acceptat que la publicitat generada directament per la retransmissió d'un partit és poc rellevant, queda el valor residual dels alts índexs d'audiència obtinguts per un partit del Barça o del Madrid (i para de comptar)", ha afegit.

L'autor ha assegurat que el Govern "dubta de la seva raó", després d'anunciar una disminució en l'aportació als pressupostos de la CCMA, quan Mònica Terribas al Parlament va advertir que "una retallada per sota dels tres-cents milions d'euros en la transferència governamental posaria en perill la perill la presència del Barça a la televisió pública". "I tots els presents van tremolar", ha afegit.

Mercader ha aventurat que quan l'actual contracte finalitzi, TV3 haurà d'optar a mantenir el futbol "associada a alguna altra cadena espanyola". En la seva opinió, aquesta circumstància fa que "cadascun dels partners exagera el seu sectarisme esportiu per defensar la seva quota de pantalla. Els sectarismes es retroalimenten i això té efectes benèfics per a les respectives quotes de pantalla".

L'ex-alt càrrec del Govern ha assenyalat que "TV3 és la màquina perfecta per imposar una certa visió del Barça de l'èxit, a diferència del Reial Madrid, que, encara que sembli mentida, no disposa d'una maquinària apropiada com aquesta per imposar la seva visió del món. I segurament això és bo".

Publicitat
Publicitat

33 Comentaris

Publicitat
#31 MARC-SABATES.COM, REPUBLICA CATALANA DEL BARCA //*//, 08/04/2012 - 12:14

EL FUTBOL CLUB BARCELONA REPRESENTA LA CATALANITAT //*// .

#30 mantiu, Santa Pepa, 21/03/2012 - 17:59

Me da risa que esto lo diga un merengue, cuando entre Barsa y Madrid se reparte todo el pastel del fútbol en España. Son los equipos que más se gastan, y encima los medios les apoyan. El resto de equipo no existen. En nuestro pais el fútbol no es un deporte, es un negocio de dos.

#27 pep, manresa, 20/03/2012 - 19:57

En què quedem?, els mateixos espanyols que no paren de donar la tabarra en contra de TV3 ara resulta que estan en contra de la presència del Barça en aquest mitjà, quan és la seva principal font d'ingressos
¿Perquè esperant el Barça hem d'aguantar cada diumenge el ruïnós Hat.Trick Espanyol?

#27.1 PEre, Olot, 20/03/2012 - 21:40

I els que no som culers pq hem d'aguantar tots els dies a tot hora el que fa i deixa de fer la culerada?
Un servei públic al servei d'una entitat privada.

#27.2 Saprissa, Sants, 21/03/2012 - 10:01

Pep, amic, amb aquest comentari els hi estàs donant la raó a TVE quan informen més del Madrid q del Barça

#26 pep, manresa, 20/03/2012 - 19:49

Sociata i del Madrid, no es pot ser més miserable
Un paio així que tingués un mínim de decència no podria dormir a les nits dels remordiments de consciència que tindria, el què passa és que hi ha gent que no sap el què és la decència ni la vergonya

#25 DenebGabe, Molins, 20/03/2012 - 18:49

Jo crec que la notícia ja es errònia d'entrada. NO ES POT SER A LA VEGADA CATALÀ I DEL MADRID !!!