Publicitat
Cultura · 15 de Novembre de 2009. 13:05h.

TV3 s'oblida del Ramon Llull

La cadena no va informar del premi internacional que atorga la Generalitat a favor de la llengua catalana

TV3 s'oblida del Ramon Llull

Denise Boyer, en rebre el premi. (Foto: Rubèn Moreno)

Televisió de Catalunya va oblidar donar la informació sobre el lliurament del 19è Premi Internacional Ramon Llull a la catedràtica d'estudis catalans de la Universitat de París-Sorbona Denise Boyer. L'acte va tenir lloc el passat 22 d'octubre al Palau de la Generalitat en un acte presidit pel vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, i el director de l'Institut Ramon Llull, Josep Bargalló.

Carod va destacar la “trajectòria capdavantera en el reconeixement de la llengua i la cultura catalana” de la guardonada i la seva contribució “a posar en el mapa d’Europa la importància de les cultures sense estat”. “Hem premiat un bagatge, una trajectòria acadèmica, un treball, però sobretot també una actitud constructiva i positiva” va insistir.

Però l'acte no va sortir per TV3 segons va denunciar la diputada de CiU Carme Vidal en la comissió de control de la CCMA de divendres passat. Vidal va afirmar que "no acabem d'entendre les criteris dels Telenotícies segons els quals una informació se selecciona i una altra no".

La mateixa directora de Televisió de Catalunya, Mònica Terribas, va fer autocrítica i va admetre que havia estat "un error imperdonable". Terribas va lamentar la "descoordinació entre la selecció de cultura i la de societat" malgrat que estan a tocar. També va anunciar que per a esmenar "l'error" estaven treballant en una "entrevista a la guardonada al 3/24 o al 33".

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Fran, Llinars, 15/11/2009 - 19:53

Com us posseu els separates.X 1 vegada q passa aixo.Sempre s´obliden d les altres 2 llengues oficials i no us queixeu.

#5 Ignasi Ripoll, Sant Carles de la Ràpita, 15/11/2009 - 19:40

Doncs si la TV3 fa autocrítica i ho corregeix amb una entrevista, que segurament tindrà molt més suc i interès que una senzilla notícia de 30 segons, ja està bé. Rectificar és de sabis.

#4 Alcampelló, Barcelona, 15/11/2009 - 19:34

Esto lo hacen para que no se queje tanto Albert Rivera de que Ciutadans no sale en TV3. Lo veis, no es por malicia nacionalista; nos pasa también con Carod, Bargalló, Denise Boyer y Ramon Llull; es que somos algo incompetentes.

#3 Catalunya real, Barcelona, 15/11/2009 - 18:18

és tan brutal, que no sé què més es pot dir. Tal vegada, només una cosa: gràcies ERC. Heu fet un gran servei al país. NO ho oblidarem.

#2 sociates genocides, bcn, 15/11/2009 - 16:07

Es igual home, amb donar el resultat de \"la roja\" ja n\'hi ha prou.