Publicitat
Cultura · 23 de Febrer de 2012. 19:28h.

Un ajuntament del PP subvenciona l'Obra Cultural Balear

Mentre el Partit Popular de Catalunya qüestiona les subvencions a Òmnium

Un ajuntament del PP subvenciona l'Obra Cultural Balear

Guardiola, en el moment de fer socis d'Òmnium els seus tres fills

L'Ajuntament de Manacor (Mallorca), governat pel PP, ha inclòs una partida pressupostària destinada a subvencionar part de les activitats de l'Obra Cultural Balear (OCB).

La iniciativa ha estat a proposta del regidor d'ERC, Joan Llodrà, qui va reclamar aquest suport econòmic municipal a l'OCB en el seu 50è aniversari. Llodrà ha recordat que l'Obra Cultural Balear no havia rebut mai cap ajut per part de l'Ajuntament, a diferència d'una vuitantena d'entitats del municipi que sí que la tenien. A partir d'ara, aquesta institució és reconeguda per l'Ajuntament de Manacor com a agent cultural.

Alhora, el consistori manacorí també ha admès tres aportacions més d'Esquerra que passen per la retirada dels noms de carrers dedicats a feixistes, l'impuls de les parelles lingüístiques i una partida econòmica per a Xítxeros amb empenta, una entitat cultural.

Sobre el canvi de nom dels carrers, des d'Esquerra s'ha assenyalat que "s'ha arrabassat el compromís de l'equip de govern d'aprovar una assignatura pendent de fa una trentena d'anys. Es canviaran, o millor dit, tornaran al seu nom original, els carrers afectats per la llei de Memòria Històrica que duen noms que encara honoren el feixisme".

El president local d'Esquerra, Antoni Sureda, ha justificat el vot favorable del seu partit als pressupostos municipals perquè "per tots aquests motius i conscients que el nostre vot no decidia res hem optat per aprofitar l'oportunitat, fer valer allò que la política és l'art del possible i canviar quatre coses, no cabdals per al futur del municipi, però sí importants per a la sensibilitat de molts de conciutadans i que sense la nostra aportació romandrien un any més dins l'oblit".

De fet, l'aprovació pressupostària es va fer amb 19 vots a favor (PP, PSOE, ALM, AIPC i ERC) i dos en contra, els corresponents al PSM.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 Miquel, Manacor, 24/02/2012 - 14:01

Hola, sóc membre de l'associació juvenil Xítxeros amb Empenta, i vos he de confessar que l'ajuntament de Manacor no té res a veure amb el govern de les Illes Balears, encara que hi "comandi" el PP... Hi ha molt bon rotllo amb l'institució i esperem que duri molts anys. Salud i empenta!

#6 Pimpollo, Vic, 24/02/2012 - 10:58

Espero que triunfe la sensatez, que sectas como OCB, OC, etc, sean prohibidas en todo el territorio español. Es así como se haría en cualquier pais democrático

#6.1 trescci, bcn, 24/02/2012 - 11:51

en un país democràtic els feixites com tu estarien a la presó amb els de la fundación facnisco franco

#5 Clara, Palma, 24/02/2012 - 07:45

La majoria d'ajuntaments de Mallorca donen suport econòmic a l'OCB i altres entitats culturals locals. La situació actual provocada pen Joserra és esperpèntica i tothom al.lucina amb aquest PP que ha aterrat directament de Madrid.
Defensar la cultura pròpia no havia tingut mai color polític ara sí

#4 elnuma, bcn, 23/02/2012 - 23:04

La actividad de Omnium tiene poco de cultural y si mucho de propaganda del independentismo. Ese es el motivo por el que el PP esta en contra de subvencionar a Omnium. Supongo que L'Obra Cultural se dedicará a promocionar la cultura y no a difundir ideas politicas.

#2 Santi Capellera i Rabassó, periodista, Barcelona, 23/02/2012 - 20:00

Cert. Després de quatre anys a IB3, Ultima Hora i Diari Menorca, sé de font pròpia que aquest ajuntament governat pel PP, aporta una dotació económica a l'OCB, entitat germana d'ACPV (País Valencià) i d'Òmnium Cultural, en la promoció i difusió de la llengua i cultura dels Països Catalans.