Publicitat

El Govern crea un nou òrgan consultiu per assessorar les organitzacions socials en matèria cultural

El Govern ha aprovat aquest dimarts un decret per crear el Consell Social de la Cultura de Catalunya, el nou òrgan consultiu, de participació de la societat civil i d’assessorament del Govern en matèria cultural, que estarà format per 52 membres del món econòmic, social i associatiu.

La Generalitat ja disposa del Consell Nacional de la Cultura i les Arts (Conca), creat el 2008 pel Govern tripartit, amb l'objectiu “d'assessorar el Govern en el conjunt de la política cultural, vetllar pel suport a la creació artística i per la promoció d’aquesta, i fer-ne l’avaluació”, segons explica en la seva pàgina web.

El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, durant la roda de premsa posterior a la reunió de l’Executiu, ha explicat que “l’organisme treballarà perquè els diferents sectors socials i econòmics participin més intensament en l’anàlisi i el desplegament de la vida cultural i farà el seguiment del sector i de les polítiques públiques que el Govern impulsi en aquesta matèria”.
 
Homs ha dit que l’objectiu del Consell és “donar més centralitat a la cultura”, tot assenyalant que intentarà posar en valor el seu paper en la configuració d’una societat “més pròspera, més capacitada i amb més possibilitats individuals i col·lectives de progressar”.

En aquest sentit, ha afegit que treballarà per aconseguir “polítiques més eficaces, consensuades i obertes a la societat en matèria de cultura”, a més de “millorar l’assessorament i la transparència de l’Administració”.
 
El decret atorga al Consell Social de la Cultura funcions com ara la de vetllar per assolir la màxima socialització del fet cultural i assessorar o emetre informes sobre les qüestions que li siguin plantejades pel Departament de Cultura sobre les polítiques adreçades al desplegament, la consolidació i la millora de l’acumulació cultural de la societat.
 
A més, el Consell haurà de fer el seguiment del pla d’actuació anual de la conselleria que encapçala Ferran Mascarell i de la seva incidència en la societat, així com el seguiment de la participació catalana en els programes establerts per la Unió Europea per al desenvolupament cultural.

També farà tasques d’anàlisi sobre els plans estratègics, la formació de clústers, l’estat de la formació i els recursos educatius que afecten els diversos àmbits del sector cultural.

Una imatge dels membres del CONCA
Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Chez Titole, Ger-Undar, 18/11/2014 - 20:31

Nois, aquesta gent son imparables. Cada dia ens sorprenen amb una allau de creativitat i imaginació: que si Consells comarcals, ens públics, agències per la cohesió dels borinots verds, estudis sobre la sexualitat dels calamars ibèrics, tot pagat amb diner públic, naturalment.

#5 Verdú, Mi Casa, 18/11/2014 - 20:22

Y quién coño va a pagar esto?
Pues los de siempre, los nuevos siervos de la gleba (conocidos eufemísticamente como "contribuyentes").
Maldito el día en el que se crearon las Autonosuyas.

#4 Neferu, Barcelona, 18/11/2014 - 19:59

Como ciudadana que pago mis impuestos quiero que se haga una auditoría a todos los consejos de asesores, a todas las asociaciones subvencionadas, con los nombres de los que perciben el dinero y la cantidad desglosada del mismo.

#3 Neferu, Barcelona, 18/11/2014 - 19:56

¿No hay ninguna posibilidad de parar, frenar, controlar, a tanto consejo asesor, tanta asociación "cultural" que están saliendo como setas en otoño,con la sola idea de colocar a los adeptos a la causa para que vivan de los impuestos de los más desfavorecidos, y sin dar palo al agua? ¿Quién controla?

#2 Pablo, Madrid, 18/11/2014 - 18:23

Conociendoles. me da que este consejo es simplemente otro órgano de control, filtro y dirección politica de dichas organizaciones "culturales"