Publicitat
Cultura · 1 de Març de 2014. 09:15h.

Un càncer s'endú Ana María Moix

L'escriptora mor als 66 anys

Un càncer s'endú Ana María Moix

Una imatge d'arxiu de l'escriptora Ana María Moix amb un dels seus llibres

La novel·lista i poeta Ana María Moix ha mort a Barcelona, a l’edat de 66 anys, després d’una llarga malaltia.

Ana María Moix, germana de Ramon Moix -que es va fer dir Terenci- i de Miquel -que va morir als 18 anys-, era coneguda com “La Nena Moix” en els ambients de la ‘Gauche divine’ de la capital catalana, de qui en va fer un retrat editat molts anys després. L’escriptora barcelonina, que va estar influïda per Ana María Matute, va escriure poemaris i novel·les fins al 1973, i no va reprendre la publicació fins al 1982.

Moix va codirigir la revista "Vindicación Feminista" i va dedicar-se també a l'edició a Plaza y Janés i Bruguera. Va guanyar dos cops el Premi Ciutat de Barcelona, per "Las virtudes peligrosas" i "Vals negro", i el 2006 se li va concedir la Creu de Sant Jordi.

L’escriptora barcelonina va ser l'única dona que Josep Maria Castellet va incloure el 1968 en la seva coneguda antologia "Nueve novísimos poetas españoles".

En la seva trajectòria també cal destacar el llibre de contes "De mi vida real nada sé", que va escriure després d’un període de silenci, i el llibre “Manifiesto personal”, publicat el 2011 per expressar una visió àcida de l’actualitat d’aquell moment. També va traduir textos d’autors francesos i es va dedicar a descobrir talents narratius.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#3 JosepPages(Cardedeu , VALLES ORIENTAL, 01/03/2014 - 22:43

Ana Maria Moix ..Membre fundadora del Foro Babel i Signat recent de manifestos contra la Independencia de Catalunya .Cosa volem amagar es molt extrany que diversos mitjans catalans amaguin la vinculacio de la Moix amb el Foro Babel EL seu gran Anti-Catalanisme

#2 luigi longo, bcn, 01/03/2014 - 12:02

Fue uno de los firmantes del manifiesto del Foro Babel a favor del bilingüiismo. Descanse en paz.

#2.1 Guillem, Lleida, 01/03/2014 - 15:21

Descansi en pau, més enllà de manifestos i ideologies diverses. El que va ser és una intel·lectual que mai va trair els seus principis de convivència, civisme, cultura i solidaritat. I a més, també fou una bona persona en allò més quotidià (i cada dia en queden menys). El demés són punyetes. DEP

#1 iñigo, bilbao, 01/03/2014 - 10:09

DEP