Publicitat
Cultura · 11 de Maig de 2010. 09:44h.

Un càrrec de la Generalitat fa conya sobre l'operació del Rei

Sebastià Alzamora, director de la revista 'Culturas': "El Borbó no té càncer, que és una cosa que només tenen els plebeus"

Un càrrec de la Generalitat fa conya sobre l'operació del Rei

Alzamora, en una foto d'arxiu

L'escriptor Sebastià Alzamora, en un article d'opinió a l'Avui, ironitza amb el fet que "Sa Majestat ha tingut la deferència de fer-se operar a l'Hospital Clínic de Barcelona, cosa que honora a tots els catalans i molt especialment als que vivim a l'Eixample de la Ciutat Comtal". Alzamora és director de la revista Cultura, que edita el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació.

"I és absolutament important que quedi clar que es tractava d'un nòdul benigne i que el Borbó no té càncer, que és una cosa que només tenen els plebeus i els nou-rics amb piscina. Un rei, no. De fet, tan incompatibles són certes malalties vulgars amb la règia persona de don Joan Carles que l'equip mèdic va afirmar que la possibilitat d'un càncer havia estat 'desterrada'. Quan es tracta de ciutadans corrents en tenen prou de descartar-la, però quan es tracta del rei, es veu que la possibilitat és enviada a l'exili", assenyala.

Alzamora considera que "tenir un nòdul (benigne) en un pulmó comença a ser cosa de molt bon gust i senyal de distinció. Com algun diari s'ha encarregat de recordar aquests dies, personatges tan prominents com l'entranyable Noi del Poble-sec, Joan Manuel Serrat, o com el polític del Congrés de Diputats perennement més ben valorat pels ciutadans catalans, senyor Josep Antoni Duran i Lleida, ja han superat cadascun el seu nòdul pulmonar (benigne)".

"Però que ara s'hi hagi afegit ni més ni menys que don Joan Carles confereix al tema un aire com de club restringit a senyorassos de la més alta facúndia. Per formar-ne part, convé també ser operat pel doctor Laureano Molins, que ve a ser el desterrador oficial de possibilitats de càncer", manifesta.

"Especialment commovedor em va semblar un oncòleg mallorquí (a Mallorca tenim una especialitat en llepaculs reials, com aquells empresaris que van obsequiar el seu venerat don Joan Carles amb un iot que va costar tres mil milions de les pessetes d'aleshores) que va sortir a deixar ben clar que el nòdul (benigne) del pulmó del rei d'Espanya no tenia res a veure amb el fet que aquest sigui fumador de tota la vida. De cap manera", afegeix.

"Això sí, la resta de fumadors que no ostenten corona són, com sap tothom, un estol de quasi sociòpates que s'ho hauran merescut amb escreix si mai pateixen cap malaltia", lamenta, a més de sentenciar que "no sé què em fa pensar que la formació d'un nòdul, per benigne que fos, en el pulmó d'un fumador que no es digués Borbó i Borbó seria diagnosticat amb força més severitat. Les deposicions de les testes coronades són d'una textura tan perfecta que a alguns els fa venir gana i tot".

Publicitat
Publicitat

63 Comentaris

Publicitat
#63 A Gerard, fan de Alzamora, bcn, 13/05/2010 - 09:09

Gerard: oasis is corruption, lootin' and supremacism (I'm dialogaiting)

#62 A Gerard fan de Alzamora, bcn, 13/05/2010 - 09:07

no, si dialogar podemos dialogar: te he dicho dialogando que Alzamora no se entera de nada, que la noticia fue portada y que vayas a un juzgado a poner denuncia ¿te parece poco este diálogo? Te añado que todo lo gestó el corrupto president Matas (PP)

#61 Alzamora Primero el Arribista Lameculos, bcn, 13/05/2010 - 09:05

Un personaje arribista y trepa como el Alzamora sólo puede prosperar en el oasis, mamando del pesebre oficial como opinador de Avui o director de una hoja parroquial oficial. Quedároslo en el oasis pasiempre, en sa roqueta no le queremos ni en foto

#60 Gerard, Spain is Pain, 13/05/2010 - 02:47

La questio es el servilisme imperant, i aixo no canvia. EN fi, mea culpa per tractar de dialogar amb segons qui. Et pots fotre els aires de grandesa por on t'hi capiguen. El tipic que pot parlar de tot i tothom pero ningun no el pot interpel·lar...

#59 Ferran, figueres, 13/05/2010 - 01:55

Ja li escau la foto ja. Un cretí sense talent dient bajanades. Quin nivell periodístic, potser que tradueixin la belen esteban al e noticies. Parla fatal i a sobre en castellà, però el nivell intelectual es situa a la mitjana