Cultura · 1 de Febrer de 2010. 16:30h.

Un diari alemany rebaixa Catalunya a un "poble petit"

Critica la llei del cinema i creu que el Govern "promociona el català d'una manera desafortunada"

Un diari alemany rebaixa Catalunya a un "poble petit"

Imatge de l'article a la web

Süddeutsche Zeitung, un dels principals diaris d'informació general a Alemanya, creu que la llei del cinema de Catalunya "pot ser un precedent" i provocar que a partir d'ara "qualsevol poble petit" també demani l'adaptació de l'idioma als cinemes. Süddeutsche Zeitung ha publicat un article titulat 'Bitte auf Katalanisch' ('Si us plau, en català) en el que afirma que la llei del cinema "li sortirà molt cara a Hollywood". Critica que la indústria cinematogràfica nord-americana hagi de fer-se càrrec d'unes despeses per a un mercat de 7,4 milions de persones "si el 99,9% del públic entén el castellà a la perfecció".

Süddeutsche Zeitung parla de la vaga que duen a terme aquest dilluns fins a 570 cines de Catalunya i diu que això "enfosqueix" la gala dels Premis Gaudí de la "recent fundada" Acadèmia del Cinema Català. Segons el diari, en els anteriors anys els percentatge de pel·lícules que s'exhibien en català eren "insuficients" per al Govern, de qui diu que "promociona la llengua catalana" també en l'àmbit d'educació, d'una manera "desafortunada".

El diari Süddeutsche Zeitung explica que el fet que el català no estigui als cinemes és degut a "una manca de demanda" i ho atribueixen també a una "oferta insuficient", recordant a més que el cines "ja estan afectats a nivell econòmic" i diu que troben aquesta mesura "excloent". El diari alemany també pensa que la llei del cinema pot arribar a "reduir l'èxit de les superproduccions".

Publicitat
Publicitat

55 Comentaris

Publicitat
#55 Furencio, Sagunto, 03/02/2010 - 12:05

Estoy totalmente de acuerdo con el diario alemán. La medida impuesta por el Gobierno catalán es sin duda inviable; el mercado en lengua catalana es excesivamente reducido, mal que os pese.

#54 Francesc, Barcelona, 02/02/2010 - 21:21

Peludo, cerqui per internet l'escut d'en Cortès. Hi veurà al mig l'escut dels Comtes de Barcelona, esdevingut ensenya de tota la Confereració catalano/valenciana. Ja invesiga allò d'en Cervantes/Sirvent?

#53 JPC, Barcelona, 02/02/2010 - 20:01

També a l'Argentina entenen el castellà de Valladolid i en canvi ben bé que allà les pel·lícules són doblades a una mena d'espanyol neutre. Per què no ho diu això aquest ignorant?

#52 Jake, Düsseldorf, 02/02/2010 - 19:45

Ni putu cas, qui ha escrit això es diu Javier Caceres...

#51 El Peludo, Hispania Romana, 02/02/2010 - 13:50

En verdad que sois bastante desagradecidos, y digo esto porque los catalanes, excepto alguna excepción, nunca han estado mejor que cuando mandaba Franco.