Publicitat
Cultura · 17 d'Abril de 2018. 21:44h.

Un exalt càrrec crida a "rectificar" després d'haver defensat un Maidan

L'exsecretari de comunicació del Govern afirma ara que "la unilateralitat" no és el camí

Un exalt càrrec crida a "rectificar" després d'haver defensat un Maidan

Josep Martí, amb Vicent Sanchis, durant la presentació del llibre

L'exsecretari de comunicació del Govern amb Artur Mas, Josep Martí, assegura ara que "la unilateralitat i la desobediència" no és el camí en el llibre que acaba de publicar, "Com vam guanyar el procés i vam perdre la República" (ED Llibres).

En la seva opinió, ambdues paraules són una aportació de la CUP que "va aconseguir arrossegar als partits hegemònics del sobiranisme cap al seu llenguatge i, en bona mesura, també cap als seus posicionaments".

El mateix autor, que va ocupar el càrrec entre el 2010 i del 2016, explica que després del debat d'investidura va advertir que les "exquisides maneres" del diputat de la CUP David Fernández ocultaven posicions ideològiques contràries i, en to humorístic, el va comparar amb Robespierre, el líder del Terror durant la Revolució Francesa.

De fet, durant la presentació del llibre divendres passat -a càrrec del director de TV3, Vicent Sanchis- ja va fer una crida a "rectificar" i ha apel·lat a un "canvi de xip" del sobiranisme.

Segons la seva opinió, "la recuperació de les institucions, l'alliberament dels presos i aixecar el 155 recordava al 'llibertat, Amnistia i Estatut d'Autonomia'" dels inicis de la Transició.

A l'acte, a més de l'exconseller Mas-Colell, hi havia persones que han impulsat el procés com el president de la CCMA, Brauli Duart; el president de la Xarxa, Francesc Pena; l'exdiputat i ex-alt càrrec Jordi Cuminal o periodistes pròxims a CDC com Francesc-Marc Álvaro, Marçal Sintes o Francesc Cano, cap d'informatius de Catalunya Ràdio.

La posició de Josep Martí, però, ha variat en poc temps perquè el juny de l'any passat, quan el procés estava en auge, va arribar a proposar "l'ocupació del parc de la Ciutadella per part de ciutadans favorables a la independència" com havien fet els ucraïnesos amb la plaça Maidan.

L'exalt càrrec, que prèviament havia militat al PP i fins i tot va ser assessor a la subdelegació del govern a Tarragona, va afegir llavors que el recinte "es convertirà en unes setmanes en una revisada plaça Tahrir on la Primavera Àrab es tornarà tardor catalana" en un altre article també a El Periódico, mitjà en el qual col·labora des de la seva sortida del càrrec.

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#16 Carlos Gomez, no reirse que es peor, 18/04/2018 - 12:11

Opus Dei, exPP i des de fa 7 anys, i gracies al Charlton Heston de Tuset, amamellat a la menjadora del sindicat de crim convergent i ara a la espera de desti vivint temporalment de les engrunes tertulianeres fins que la patria torni a ser rica i plena i les coses tornin al lloc on sempre havien estat com deu mana

Tot un curriculum de manual.

#15 Lluis Gibernau, Girona, 18/04/2018 - 09:47

Deu meu ... pero us adoneu del morro que tenen? Surt de secretari de comunicació de presidencia i el mantenen els de 8tv i el periodico.

Mes pudor no pot fer tot plegat !!!

#14 Alejandro, Barcelona, 18/04/2018 - 08:49

¡¡Coñe, tío, y ahora lo dices!! después del chorreo de empresas que han deslocalizado sus sedes, después de los ahorros que se han ido a otras comunidades, después de la crispación social, de la enemistad con amigos y familias, de los fugados y los encarcelados, ¡¡manda huevos que hayáis tardado tanto en decirlo y poner freno!!

#13 Masias , A quien le interese , 18/04/2018 - 08:49

Compro el fasciculo 2018 de la Enciclopedia del Pruses o lo cambio por el 1714 que lo tengo repetido

#12 Masias , Yo me lo guiso yo me lo como , 18/04/2018 - 08:43

Alguien sabe donde se puede comprar ese libro ?
Como me imagino será todo un bombazo a escala planetaria, me gustaría tener uno antes de que se agoten