Publicitat
Cultura · 19 de Desembre de 2014. 15:08h.

Un home de Planeta presidirà el Gremi d’Editors de Catalunya

Patrici Tixis lluitarà “perquè España deixi de ser un paradís per a la pirateria”

Un home de Planeta presidirà el Gremi d’Editors de Catalunya

Patrici Tixis

Patrici Tixis assumeix la presidència del Gremi d'Editors de Catalunya en substitució de Daniel Fernández, que ha estat escollit president de la Federación de Gremios de Editores de España. L'Assemblea General del Gremi ha aprovat aquest relleu i ha confirmat la Junta Directiva, que continuarà fins al 2017 el mandat que va iniciar el passat mes de gener.

El nou president del Gremi d'Editors de Catalunya, que ocupava fins ara la vicepresidència primera de la Junta Directiva de l'entitat, seguirà treballant per a consolidar el projecte iniciat amb Daniel Fernández a qui ha agraït la tasca realitzada durant tot aquest any. El relleu serà efectiu a partir de l’1 de gener de 2015.

Patrici Tixis (Sarrià de Ter, 1961) és director de comunicació de Grupo Planeta, vicepresident de Cedro, l'entitat de gestió de drets d'autor del món editorial, i membre de la Junta Directiva de la Federación de Gremios de Editores de España. Periodista i Diplomat en Administració i Direcció d'Empreses per l'IESE ha treballat en diferents mitjans de comunicació (El Punt, Ràdio 4, Diari de Barcelona i La Vanguardia) abans d'incorporar-se a Grupo Planeta l'any 2001.

El nou president del Gremi, Patrici Tixis, ha assenyalat que les prioritats de la Junta Directiva seran “lluitar perquè España deixi de ser un paradís per a la pirateria, aconseguir de les administracions un conjunt de mesures que ens ajudin a augmentar la competitivitat de la industria editorial i ens permetin crear més llocs de treball, fomentar la lectura i millorar els serveis a tots els agremiats”.

“Les editorials -ha assenyalat- estem fent un gran esforç inversor en innovació i en nous continguts per adaptar-nos a les noves necessitats dels nostres lectors i necessitem un marc legal per assegurar que ningú no pugui fer un ús il·legítim de les obres sense el permís dels seus autors o dels seus editors”.

“Si, com a societat, no som capaços de comprendre que l'esforç dels autors i dels editors s’ha de remunerar perquè puguin continuar fent la seva feina i invertint en nous projectes estarem contribuint de forma decidida a un progressiu empobriment de la nostra cultura i de les nostres capacitats per a competir amb altres creadors internacionals de continguts”, ha afegit.

En aquest sentit ha criticat que "la reforma de la llei de la Propietat Intel·lectual, recentment aprovada i que ha d'entrar en vigor al mes de gener, és molt tímida i no protegeix suficientment els drets dels autors i dels editors del fenomen de la pirateria a Internet".

El nou president ha destacat que "des del Gremi hem de treballar perquè el llibre recuperi el seu valor i la seva funció com a eina essencial per la transmissió del coneixement, l'educació, l'oci i el progrés de la societat”. I ha reclamat polítiques públiques de suport a la lectura, de conscienciació a les escoles i que s'habilitin fórmules per a dotar de recursos a les biblioteques.

També ha ressaltat que la Junta Directiva del Gremi treballarà per al "sosteniment del preu fix del llibre, per reduir la fiscalitat del llibre digital i per recolzar la xarxa de llibreries com a canal natural per fer arribar els llibres a tots els lectors".

El president del Gremi, ha recordat que a Catalunya existeix un teixit editorial en dues llengües (català i castellà) que lidera el panorama literari hispanoamericà i que és, avui per avui, la primera industria cultural de Catalunya.

A l'Assemblea celebrada aquest matí, el president sortint, Daniel Fernández, ha fet un balanç positiu de l’any al front del Gremi i ha destacat també que “des de la presidència de la Federación de Gremios de Editores de España el repte més important serà la lluita contra la pirateria així com també l’equiparació de l’IVA del llibre digital al del paper i l’elaboració d’un pla integral per dinamitzar el sector”.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat