Cultura · 6 d'Agost de 2009. 12:57h.

Un recorregut pels cent anys de l'estelada

Un llibre mostra "la primera imatge de la bandera independentista catalana fins arribar als nostres dies"

Un recorregut pels cent anys de l'estelada

Estelada del centre català de Cuba

Coincidint amb l’aprovació d’una plaça dedicada a Vicenç Albert Ballester, dissenyador i difusor de la bandera estelada, a Vic (Osona) ha començat a circular el llibre 'Cent anys d'estelada. Un segle d’iconografia independentista'.

Coordinat i fet per la Comissió del Centenari de l’Estelada, prologat per Toni Strubell i Trueta, aquest llibre a través de les seves 180 pàgines, està "replè de fotografies (moltes d’elles inèdites), documents, publicacions, cartells, fulls volants, segells, insígnies… ens porta cent anys enrere des de la primera imatge de la bandera independentista catalana fins arribar als nostres dies".

En aquest sentit, el llibre és un "recorregut que ha fet passar en un segle dels primers pocs separatistes catalans escampats pel món fins arribar als nostres dies, on l´independentisme català ja representa un bon tan per cent de la nostra societat".

El llibre està dedicat "a la memòria dels patriotes Francesc Espriu i Fivaller Seras, que la Comissió tingué l’honor de comptar amb ells en la inauguració i la cloenda, respectivament, dels actes de celebració del centenari a Barcelona".

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Gerard, Puigcerdà, 06/08/2009 - 23:24

Hi han anunciats actes ERRONIS expressament de reagrupament, fets amb mala fer.

Comfirmació d\'actes a www.reagupament.cat!!!

#3 R, Catalunya, 06/08/2009 - 16:04

Dissabte en Joan Carretero presentarà Reagrupament a ANDORRA LA VELLA: 8 d'agost, 22.00 h, al Centre Cívic "La Llacuna" (c/ La LLacuna 12). Per la independència i la regeneració política. No te'n desentenguis!

#2 Mikel, Girona, 06/08/2009 - 14:49

Ya estan los IKEAS al ataque.

#1 R, Catalunya, 06/08/2009 - 14:08

Dissabte en Joan Carretero presentarà Reagrupament a BELLVER DE CERDANYA: 8 d'agost, 22.00 h, al Centre Cívic "Les Escoles Velles" (c/ Escoles, s/n). Per la independència i la regeneració política. No te'n desentenguis!