Cultura · 19 de Maig de 2010. 11:49h.

Un regidor de CiU triomfa amb la seva opera prima

Antoni Vives rep elogis per al seva novel·la sobre la Guerra Civil

Un regidor de CiU triomfa amb la seva opera prima

L'economista i polític Antoni Vives

El regidor de CiU a l'Ajuntament de Barcelona, Antoni Vives, ha donat el salt a la narrativa amb la història d'una jove parella marcada per la Guerra Civil, 'El somni de Farrington Road' (La Magrana). El llibre és una novel·la d'amor, d'aventures i d'acció traspassada pels crus debats ideològics de l'època i una recreació d'episodis significatius del conflicte: la misteriosa mort de Durruti, les etíliques nits de Hemingway a Madrid, el compromís d'intel·lectuals catalans com Joan Sales i les canallades d'individus com Justo Bueno.

L'obra ha tingut una gran acollida i totes les crítiques s'han convertit en elogis per a l'autor de l'obra. Julià Guillamon, en una crítica a La Vanguardia, la considera "impressionant" i que "deixa entreveure un treball enorme". L'historiador i escriptor Paul Preston la considera "una gran novel·la que ens fa una mica millors als qui hem tingut i tindrem la sort de llegir-la". Per al periodista Vicent Sanchis és una "una lectura obligada" i per a un altre periodista, Vicenç Villatoro, creu que és "una de les millors novel·les recents sobre la guerra".

Antoni Vives és economista, polític i escriptor. L'any 2000 s'incorporà al govern de la Generalitat, del qual fou secretari. Actualment és regidor de l'Ajuntament de Barcelona. És autor de 'Catalunya entre la perplexitat i el somni' (2002), 'El nacionalisme que ve' (Premi Octubre d'Assaig 2003), 'Barcelonies: lletra de batalla per Barcelona' (2006) i 'Per què faig de polític? Carta oberta als meus fills' (2007).

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 ciutadà ppcc, Palma, 23/05/2010 - 10:05

Fa ganes.

Me l'apunt.

#2 Beto, Barcelona, 19/05/2010 - 17:00

Es extraordinaria. Està molt ben escrita amb molta riquesa de vocabulari, es amena i sobretot dona una visió molt més centrada i real de la guerra civil de la que ens acostumen a donar. Destil·la amor per Catalunya

#1 Viktor Rama, vilalba dels arcs, 19/05/2010 - 12:37

Grandíssima novela. Estem davant d\'un dels grans valors de la narrativa catalana moderna