Publicitat
Cultura · 21 de Maig de 2010. 12:25h.

Un Stradivarius a Catalunya

L’Orquestra Simfònica Camerata XXI ha fichado al violinista David Frühwirth

Un Stradivarius a Catalunya

David Frühwirth, amb l'Stradivarius

L’Orquestra Simfònica Camerata XXI porta a Tarragona un Stradivarius de la mà de David Frühwirth, que substitueix Mauro Rossi a la companyia amb un dels instruments amb més qualitat i cars del món.

Els responsables de l’Orquestra Simfònica CAMERATA XXI van rebre la notícia per boca del mateix Mauro Rossi, solista invitat per aquesta producció, que, a causa de motius familiars greus, no pot estar al costat de la formació tarragonina aquest proper cap de setmana. El seu substitut és David Frühwirth, que compta amb un currículum excepcional.

Ha tocat amb orquestres com la de la Ràdio de Berlín (RSO Berlin), l’Orquestra Simfònica del Mozarteum de Salzburg, l’Orquestra de Cambra de Viena o l’Orquestra Franz Liszt de Budapest, i ha actuat a sales tan importants com el Lincoln Center de Nova York, Konzerthaus Vienna, Concertgebouw Amsterdam, Grosses Festspielhaus Salzburg i Wigmore Hall (Londres).

Cal destacar que Frühwirth s’ha ofert per tocar el Concert per a Violí i orquestra No.4 de Mozart, que era el que havia d’interpretar Rossi, col•laborant, així, a minimitzar al màxim els efectes de la baixa de Rossi. A més, de la mà d’aquest magnífic violinista, tindrem l’oportunitat d’escoltar –la majoria, per primera vegada- el so d’un Stradivarius, un instrument fabricat el 1707 a Cremona i que el Banc Nacional Austríac li té cedit.

Els concerts tindran lloc a Valls, aquest divendres 21 de maig, al Centre Cultural, a les 20'45 h; el dissabte dia 22, a Toledo (XVI Festival Internacional de Música - Auditorio Caja Castilla-La Mancha), a les 20'30 h; i, finalment, el diumenge dia 23, a Tarragona, a la Sala Augusta del Palau Firal i de Congressos, a les 19'00 h.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 albert, avià, 21/05/2010 - 22:29

però que no ho sabeu que e-notícies, tal com fan els sociates, s'edita inicialment en castellà i després es tradueix al catala (i a vegades ni això)

e-noticies.es

#2 David, Cornellà, 21/05/2010 - 19:22

"ha fichado"?????????

#1 Crític, Barcelona, 21/05/2010 - 15:55

Sou lamentables: us ompliu la boca criticant faltes d'ortografia dels altres, i vosaltres teniu la poca vergonya d'enganxar un text en castellà al lead... Que lamentables sou! Gairebé tant com el Rius, l'especialista en criticar el que ll mateix