Publicitat
Cultura · 5 de Desembre de 2019. 10:29h.

Una actriu basca veu "conflicte assegurat" a Catalunya

Marta Etura es pregunta "què guanyen sent independents?"

Una actriu basca veu "conflicte assegurat" a Catalunya

L'actriu basca Marta Etura (Sant Sebastià, 1978) que presenta la pel·lícula 'Legado en los huesos', admet en una entrevista a El Mundo que "em pregunto què guanya Catalunya sent independent" i augura en aquest sentit un "conflicte assegurat".

"En la meva adolescència ETA matava cada 15 dies. Afortunadament, a Catalunya no hi ha terrorisme, però sí trobo alguna cosa molt negativa en comú: en el moment en què la independència parteix la ciutadania en mi o contra mi, és un conflicte assegurat. Jo em pregunto ara el que em preguntava llavors: què guanyen sent independents? al segle XX vivim un munt de nacionalismes i no van portar res de bo", defensa.

El pare d'Etura va viure amenaçat per ETA i l'actriu recorda en aquest sentit que "va ser terrible. Una por permanent. Molta gent ara passa per sobre d'allò i em fa molta pena. No saben el que va ser".

També parla d'Otegi i considera que "una persona que ha format part d'un grup terrorista, que ha matat i ha segrestat, es presenti a un càrrec públic, no té res de normal. Estic a favor de la convivència i el respecte de totes les ideologies, però ells no van respectar res. Per generar una societat de respecte a la meva terra necessitem que els joves sàpiguen que, si agafes una arma, no tindràs un final feliç i un càrrec".

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#13 IN INDE, Barcelona, 05/12/2019 - 14:31

Perquè els mateixos de sempre poguin remenar les cireres i tallar el bacallà al seu gust, amb una nova constitució catalana, moderna i democràtica que prohibiria l'autodeterminació. El pobleee català, dons com sempre, el dia a dia i intentant fer bullir l'olla en un pais més petit.

#12 Figueras, Figueras, 05/12/2019 - 13:04

Comparto al 100% los comentarios de Marta, hay gente que ha visto ETA como algo externo, los que hemos sufrido en nuestras familias el miedo diario de esta gentuza, nos revuelve el estomago ver a Oteguis y Boyes como personas a las que seguir, cuando son puramente ESCORIA!

#11 rosa, Barcelona, 05/12/2019 - 12:57

Tenim xalats per polítics, això és el que ens passa!!!!

#10 Don Pelayo, Baix Llobregat, 05/12/2019 - 12:50

Marta Etura además de gran actriz, hermosa mujer tiene mucho criterio.
No me perderé LEGADO EN LOS HUESOS.
gracias

#9 Uno que os lee, Al sur de Waterloo, 05/12/2019 - 12:19

Lo peor es que aún nos sorprenda oír estas cosas, que son de cajón, a alguien (aparte de los políticos y opinadores "fascistas" de CsPPVox y la parte no-progre del PSOE, claro): señal de que el discurso público que ha calado es el contrario. Bienvenida a Team Facha, Sra. Etura, y mentalícese de que no volverá a trabajar en el cine español.