Publicitat
Cultura · 20 d'Abril de 2021. 17:20h.

Una altra ajuda al sector cultural

Més de set milions per la cancel·lació d'entrades pel confinament comarcal

Una altra ajuda al sector cultural

Acte d'Òmnium al TNC demanant l'amnistia (foto:Òmnium)

El Govern ha aprovat una nova partida per al sector cultural, d'un total de 7,2 milions d'euros, amb l'objectiu de crear línies de subvencions que compensin les pèrdues econòmiques per les devolucions d'entrades i per cancel·lació sobtada d'activitats a causa de la mesura del confinament comarcal, que s'aplica des del 9 d'abril. A més, dóna continuïtat a la línies existents, com ara la línia de subvenció de compensació de les pèrdues de les sales d'exhibició cinematogràfica de Catalunya pel seu tancament forçós, o la línia de compensació per les limitacions d'aforaments.

Els destinataris d'aquests ajuts inclouen titulars, tant públics com privats, d'espais escènics afectats per les limitacions de mobilitat. També les companyies, i els artistes i els treballadors de la cultura de festivals que han estat cancel·lats, també als promotors i les sales d'exhibició de cinema.

Totes aquestes línies de subvenció es convocaran durant el mes de maig. Dels 7,2 milions, quatre es tramitaran a través de l'Oficina de Suport de la Iniciativa Cultural, i 3,2 milions a través de l'Institut d'Empreses Culturals. Aquests ajuts s'afegeixen als que ja s'han posat en marxa durant la pandèmia per al sector cultural, i que inclouen el tancament forçós de sales de cinema i els ajuts per les limitacions d'aforament.

La portaveu del Govern en funcions, Meritxell Budó, ha assegurat que amb aquestes ajudes el Govern vol "protegir el teixit cultural i donar-li tot el suport necessari". Els diners, afirma, volen "contribuir a pal·liar les pèrdues imprevistes" que va provocar passar del confinament perimetral de Catalunya al comarcal i "evitar la fallida del sector".

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i el de Cultura van impulsar fa una setmana la tercera línia de suport a treballadores i treballadors del sector, dotada amb més de 4 milions d'euros. Un total de 5.501 professionals de les arts escèniques, arts visuals i la música van rebre l'ajut extraordinari de 750 euros aprovat pel Govern per pal·liar la situació econòmica del col·lectiu arran del coronavirus.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Tabarnés puro, Barcino, 21/04/2021 - 06:10

Hay que mantener a todos los titiriteros improductivos. Y las empresas y trabajadores que se jo dan, que es muy facha y burgués levantarse a las 5 ó a las 6 para trabajar y hay que castigarlos subiéndoles los impuestos.

#1 Autonomito, ni las huelo, 20/04/2021 - 20:48

Otra más para el titiritero Llach. Ese cuando levanten el comarcal se vuelve al senegal a soplar la flauta.