Publicitat
Cultura · 26 de Novembre de 2018. 18:03h.

Una novel·la construeix un relat alternatiu al procés

"Els van prometre guiar-los fins a Ítaca i ni tan sols han arribat a l'Ikea de l'Hospitalet"

Una novel·la construeix un relat alternatiu al procés

La novel·la "Salvar Catalunya" (Estudi Edicions) narra la creació d'un eventual think tank a càrrec d'uns empresaris per fer front al procés.

L'obra, de poc més de 200 pàgines, està escrita per Ibai Noguera (pseudònim) però és un ampli coneixedor dels secrets de poder.

L'obra, en efecte, descriu el procés i com una sèrie de joves contractats per l'hereu d'una família benestant de la burgesia catalana combaten l'ANC i els CDR amb les seves pròpies armes.

El protagonista de l'obra, Marc, president d'una cadena d'hotels, s'envolta de periodistes, hackers i guionistes per construir un relat alternatiu.

El volum, però, posa de manifest algunes contradiccions reals com que per aconseguir un diputat per Lleida n'hi ha prou 20.000 vots i, en canvi, per Barcelona es necessiten més de 48.000. O un suposat relleu generacional en un gran grup de comunicació -presumptament el Grup Godó- en què s'adopta la decisió de donar suport al procés.

Tot és, però, ficció, tot i que s'acompanya amb nombroses dades i un apartat final -l'Informe Gerard- en què es descriuen els últims anys de la política catalana.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Neferu, Barcelona, 10/01/2019 - 16:44

Hace dos días que empecé a leerlo y....¡¡lo recomiendo!!!