Publicitat
Cultura · 6 de Setembre de 2009. 13:32h.

Vargas Llosa deixa Stieg Larsson pels núvols

L'escriptor peruà considera que la triologia és "fantàstica"

Vargas Llosa deixa Stieg Larsson pels núvols

Mario Vargas Llosa

L'escriptor Mario Vargas Llosa, un dels candidats eterns al Premi Nobel, defensa sense embuts la triologia de l'autor Stieg Larsson en un article a El País. Vargas Llosa justifica que "vaig començar a llegir novel·les als 10 anys i ara tinc 73. En tot aquest temps haig d'haver llegit centenars, o milers de novel·les, rellegit un bon nombre d'elles i algunes, a més, les he estudiat i ensenyat" i considera que l'obra és "excepcional" i "fantàstica" al mateix temps que la compara amb "la de l'Amadís, el Tirant i el Quixot".

També destaca que Suècia, "el país al que ens havíem acostumat a situar, entre tots els que poblen el planeta, com el que ha arribat a estar més a prop de l'ideal democràtic de progrés, justícia i igualtat d'oportunitats" apareix "com una sucursal de l'infern, on els jutges prevariquen, els psiquiatres torturen, els policies i espies delinqueixen, els polítics menteixen, els empresaris estafen, i tant les institucions i l'establishment en general semblen presa d'una pandemia de corrupció de proporcions priístes o fujimoristes".

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Rebeca Yosvir García Colmenares, caracas, 03/05/2010 - 20:55

NO VALE AL CONTRARIO . YO LEI LOS 3 TOMOS Y EL ULTIMO LO LEI EN 24 HORAS - MAS ALLA DE ESTRATEGIA DE MARKETING ES LA CAPACIDAD DE UN ESCRITOR DE LOGRAR ATRAPAR AL PUBLICO Y MANTENERLE SIEMPRE VIVA LA LLAMA DE INTRIGA. EXCELENTE

#4 Mercedes de Mataró, Mataró, 16/09/2009 - 19:24

Compararla con la obra de Amadís, Tirant o el Quijote me parece una exageración. Creo que la primera parte de Milenium es aburrida hasta el bostezo y el tema es normalito. No pienso leer los otros. Eso sí: el asunto huele a gran operación de marketing.

#3 Ignasi Ripoll, Sant Carles de la Ràpita, 07/09/2009 - 02:43

És una crítica molt ben escrita sobre uns libres que ja són best-sellers entre el públic coneixedor. No cal haver llegit centenars de novel·les per valorar que una és bona o no. N'hi ha prou amb que t'agradi.

#2 Paco Pil, Hojpitalé, 06/09/2009 - 17:51

Segur que Larsson era millor persona que Vargas Llosa. Malauradament, un és mort i l'altre no para de fer el miserable. Fins i tot va demanar que la UE sancionés el Perú després de perdre les eleccions, el molt egòlatra.

#1 Vicent, Tarragona, 06/09/2009 - 17:10

Desde que en Vargas Llosa va signar el "Manifiesto común" la seva fiabilitat com a obervador de la realitat internacional (sigui a quin nivell sigui) va perdre molta molta credibilitat.
... el 2on o el 3er del Larsson no he sentit pas que siguin tan bo