Publicitat
Cultura · 2 de Novembre de 2016. 22:25h.

Vila canvia d’opinió sobre Sixena

El conseller passa de defensar la “gestió conjunta” a afirmar que és “una temeritat” traslladar les obres d'art

Vila canvia d’opinió sobre Sixena

Santi Vila

El conseller de Cultura, Santi Vila, ha canviat d’opinió sobre les obres d’art de Sixena en menys d’un any. Si a finals de febrer proposava “una gestió conjunta” del patrimoni entre els governs català i aragonès, el titular de Cultura afirma ara que “és una temeritat, una imprudència i un atemptat cultural” traslladar les pintures murals de Sixena.

Vila era partidari d’assolir un acord amb l’executiu d’Aragó, però el Govern va decidir a finals d’abril esgotar la via judicial per evitar lliurar el béns que es troben al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC). La consellera d’Educació i Cultura d’Aragó, Mayte Pérez, va culpabilitzar ERC de la ruptura. “És una qüestió molt polaritzada i ERC entén que en època electoral és una arma a utilitzar", va afirmar aleshores. També va assenyalar que Vila va transmetre-li per telèfon estar “desolat” i “decebut”.

El conseller de Cultura ja no parla d’”articular mecanismes entre Aragó i Catalunya”, sinó que expressa la seva “rotunda i nítida oposició” a complir l’ordre del Jutjat de Primera Instància 2 d’Osca de retornar les pintures murals.

“Esgotarem totes les vies legals que estiguin al nostre abast, però entenem que es tracta d'un nou despropòsit, coneixent del risc elevat que corren les pintures si fossin trasllades. No té cap sentit, i més quan estem en el marc d'un procediment judicial que encara no ha acabat”, ha afirmat Vila.

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#16 Xavicu, BARCELONA, 29/12/2016 - 23:00


SIXENA NO ÉS LA SIXTINA. QUE SE L'EMPORTIN I CON PROFIT ELS FACI. PERÒ QUE PAGUIN TOTA LA DESPESA.

#15 Jax el boletaire, Vic , 03/11/2016 - 17:53

Santi Vila una marioneta de Puigdement-Junqueras. Al Arago t estimen a rabiar espabilat.

#13 Sarola, Castelldefels, 03/11/2016 - 17:13

No es podia esperar un altre posicionament per part del regim "Nazi-Kumbayá" de Catalunya.

#12 Tous Pagès, bcn, 03/11/2016 - 15:43

Si s'apliquen criteris tècnics, enlloc de polítics, traslladar de lloc una obra tant delicada com aquestes pintures a mi em sembla també una temeritat. Deixem que opinin els tècnics que hi entenen, enlloc dels polítics que ho volen instrumentalitzar-ho tot.

#11 JC, Barcelona, 03/11/2016 - 13:28

Los nacionalistas catalanes solo cumplen las sentencias que le son favorables. Así que, olvídense, no las devolverán.

#11.1 resuelto, carcelona, 03/11/2016 - 19:48

entonces habrá que ir a cogerlas