Publicitat
Cultura · 31 de Maig de 2016. 15:31h.

Vila no aconsegueix el 2%

El pressupost per Cultura és de 38 milions menys que els que demanava el conseller

Vila no aconsegueix el 2%

Santi Vila

El plenari del CoNCA, després de conèixer el projecte de Pressupostos que ha presentat el Govern al Parlament, lamenta que la quantitat destinada a Cultura no sigui tractada “en el marc de les polítiques socials del govern i tendeixi d’una forma més nítida i decidida a la fita del 2%”.

Malgrat “reconèixer i valorar l’augment” que s'ha introduït al pressupost de Cultura, el CoNCA lamenta que “en l'estat actual de la tramitació no es reculli d’una manera més clara i inequívoca la reivindicació”. “Sense cultura no hi ha progrés ni cohesió social amb una base sòlida i consistent”, indiquen.

El Govern projecta destinar un pressupost de 259,8 milions d'euros a l'àmbit de Cultura, el que representa 38 milions menys dels 298 que el conseller de Cultura, Santi Vila, s'havia marcat com a objectiu el 23 de febrer al Parlament. El conseller ha explicat en les seves compareixences públiques seva prioritat de regenerar els pressupostos de Cultura, ja que en què els comptes dels últims anys han passat de 345 milions a 2010-241 el 2015.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Magda D., Barcelona, 01/06/2016 - 00:29

El lobby rosa que impulsa el conseller Santi Vila haurà d esperar. No hi hauran càrrecs pels amiguets ni exposicions temàtiques. Els temps no estan per tonteries sinò per necessitats socials de debó.

#1 Carlos Gomez, Bcn, 31/05/2016 - 20:49

No cal.
La manipulacio i la intoxicacio social ja queda
enmascarada prou be en els pressupostos de Presidencia.
El Llach, la Nuria Feliu o l´Empar Moliner no interesen a ningu.