Cultura · 6 de Març de 2020. 19:23h.

Vilalllonga animava a arribar al 2% en cultura

Abans que JxCat i ERC hi votessin en contra al Parlament

Vilalllonga animava a arribar al 2% en cultura

La consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga va donar suport a la iniciativa Actua Cultura 2% en una piulada, on va compartir a finals de 2019 un reportatge titulat 'La cultura catalana diu prou' sobre la creació de la plataforma, que representa la reivindicació del sector per tal que els Pressupostos del Govern destinin, com a mínim, un 2% a cultura.

"Un sector cultural fort i unit ens ajuda a fer efectiva la realitat incontestable que la cultura incideix de manera essencial en tots els àmbits socials: civisme, benestar, cohesió, cultiu del coneixement, autonomia personal, estima pel patrimoni, sentit col·lectiu, dignitat" va escriure Vilallonga en el missatge. JxCat i ERC, però, van rebutjar aquest dijous dedicar com a mínim el 2% del pressupost del Govern al Departament de Cultura per al 2020 i el 2021 en una votació al Parlament.

14481-piulada.jpg

El punt, que formava part d'una moció sobre cultura a Catalunya presentada per Ciutadans, va quedar rebutjat per 63 vots en contra (JxCat i ERC) i les vuit abstencions dels Comuns. El punt va obtenir 61 vots a favor de Ciutadans, PSC, CUP, PPC i un diputat de JxCat.

El Govern té previst destinar un 1,1% del Pressupost a cultura, lluny de les pretensions de la plataforma Actua Cultura i del sector cultural català. En aquest sentit, el Govern es va reunir aquest dimecres amb la Plataforma Actua Cultura per abordar la qüestió. El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, va assegurar que malgrat que no arribin al 2% del total, el sector "valora l'esforç" i va defensar "anar consolidant avenços de mica en mica i no haver de fer retrocessos". "Volem anar consolidant avenços de mica en mica i no haver de fer mai un retrocés" va dir.

"El sector cultural té l'horitzó del 2%, però nosaltres ens centrarem en els passos immediats que podem fer; i sempre hem dit que és millor parlar de despesa per càpita que de percentatge total d'un pressupost, el total del qual pot anar canviant", va afirmar Aragonès.

La Consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, va afirmar a finals de gener -durant la comissió de cultura-, que: "Aquests pressupostos són millors, però no són els millors" sobre l'1,1% que està previst destinar a cultura.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat