Publicitat
Cultura · 29 de Febrer de 2012. 10:59h.

Villatoro demana a l'Estat que subvencioni el Ramon Llull

El director de l'organisme reivindica que Espanya "està obligada" a protegir el català

Villatoro demana a l'Estat que subvencioni el Ramon Llull

Villatoro, amb Mascarell

El director de l'Institut Ramon Llull, Vicenç Villatoro, en un article a l'Ara, assenyala que "em semblaria lògic també que l'Estat espanyol, que té el Cervantes com a eina per a la projecció del castellà, tingués un compromís econòmic proporcionat i significatiu amb la projecció del català a través de l'Institut Ramon Llull".

Villatoro recorda que "si el català és també una llengua de l'Estat, l'Estat hi té responsabilitat". "És el compromís amb una llengua que constitucionalment l'Estat està obligat a protegir i promoure", afegeix, a més de reivindicar que "el català té dret a la protecció del tros d'Estat que li pertoca.

"Aquesta idea, que l'Estat s'ha de comprometre amb el català i que la fórmula per fer-ho és participar en el finançament de les eines que ja existeixen per a la seva promoció i difusió, no és en cap cas una idea partidista. És una idea que poden compartir unionistes i independentistes, federalistes i autonomistes, els que troben bé la Constitució que tenim -i que ho diuen- i els que en voldrien una altra", conclou.

Publicitat
Publicitat

25 Comentaris

Publicitat
#17 Joan, Bcn, 01/03/2012 - 12:44

Hi ha alguna cosa per la qual un nacionalista no en demani subvencions?

#16 Manelic, Barna, 01/03/2012 - 04:58

Però on anirem amb aquests convergents tan curts de mires, per no dir de gambals? Primer perque no ho faran, i segon perquè seria donar-los l'oportunitat que hi fiquessin cullerada i el dinamitessin de dins. Estem en una guerra lingüística, ens volen amputar la llengua i surten amb ocurrencies.

#15 María Jesús, Barcelona, 29/02/2012 - 20:10

El Cervantes ya hace eso de promocionar las lenguas cooficiales en el extranjero. Lo que es, por otra parte, totalmente inútil, porque son sus propios trabajadores de la "cuota" catalana los que se apuntan a cursos de catalán para que contraten a uno más de pesebre nacionalista.

Que lo cierren.

#15.1 Mar, Teià, 13/03/2012 - 10:56

El I. Cervantes oferta cursos de otras lenguas de España, pagados no por el Estado, sino por las respectivas instituciones de cada comunidad con lengua propia. Y hay probada demanda de los cursos de catalán. Aquí datos: http://elpais.com/diario/2008/ 08/23/catalunya/1219453645_850 215.html Y en el DOG

#14 Gaudeamus Igitur, Barcelona, 29/02/2012 - 19:58

Sr. Villatoro, es podria estalviar milers d'euros si es desfà del director de l'Àrea de Llengua i Universitats. Amb els diners que costa el seu sou i les despeses que generen els seus viatges per tot el món, fent conferències privades, es pagarien els sous a temps i no es tancarien lectorats.

#13 villabrau, bcn, 29/02/2012 - 18:25

Aquest Villatoro, novel.lista de pa sucat amb oli, encara es pensa que viu als anys 80...Que no sap que és Espanya encara, aquest papanates? Seguim pidolant? Quina pena!