Publicitat
Cultura · 15 de Febrer de 2011. 09:43h.

"Visca Catalunya lliure!", a La Vanguardia

Monzó espera que l'onada democràtica que sacseja els països àrabas arribi a Espanya

"Visca Catalunya lliure!", a La Vanguardia

Capçalera de l'article

L'escriptor Quim Monzó ha titulat el seu article a La Vanguardia 'Visca Catalunya lliure', tot i haver-ho escrit en àrab. L'article fa referència a l'incident viscut per l'entrenador del Girona, Raül Agné, en el camp de l'Osca, quan els periodistes li van exigir que parlés en castellà.

Monzó lamenta la "espectacular la intolerància d'aquests periodistes" i recorda que "quan a Espanya un entrenador respon en italià, en holandès o en el que sigui, no hi ha cap problema. Però si contesta en català, llavors això és inadmissible".

"Qualsevol cosa que faci olor de català els activa l'odi, la xenofòbia. No es tracta d'una simple anècdota més, sinó que no hi ha forma de viure fora d'aquesta perpètua sagnia moral que, de anecdòtica, no en té res", critica.

"Ens espolien, aconsegueixen que les nostres finances estiguin en dèficit quan estarien amb un superàvit pròsper si haguéssim el finançament que graciosament donen a altres, i a sobre ens diuen usurers per, tot seguit, pixar-nos a la boca, com diu el gran Mohammad Jordi", afegeix.

"I després els diaris van per aquí fent enquestes a veure per què gent que mai en la seva vida s'havia plantejat la independència es la planteja ara, i de debò. Confiem que l'onada de saturació que està sacsejant als països àrabs es propagui a la ribera nord del Mediterrani i aquí la lideri Mohamed Jordi (perquè si l'han de liderar els dirigents independentistes amb poltrona, estem apanyats)", conclou.

Publicitat
Publicitat

61 Comentaris

Publicitat
#63 Lluís, Barcelona, 26/09/2013 - 18:21

Comencem per apoiar les empreses catalanes... jo soc transportista, doncs sempre que puc poso benzina a Petrocat!!!!! Que els diners que ens gastem es quedin aqui... I a més podem estalviar amb benzina més barata a Petrocat Directe.

#60 Rocio, salou, 20/02/2011 - 23:48

Sabeu que que no entendreu mai l'humor d'aquest gran home jajajaja

#59 tito, tarragona, 17/02/2011 - 12:28

Quimet fas més gracia al Polonia, ha de ser dur guanyar-se la vida com te la has de gunyar tu, sempre a corrent dels vents que més et convenen...pobre paio...

#58 carracuca, barcelona ESPAÑA, 16/02/2011 - 14:15

miquel (bcn), para ya de dar la tabarra con esa chorrada de la CAT en la matrícula, seguro que cuando viajas por el resto de ESPAÑA llevas una de quita y pon por si acaso la pareja de la GUARDIA CIVIL te pilla y te empapela bien empapelao. Aquí en cataluña vuestros mosus hacen la vista gorda.

#57 Raül, Mataró, 16/02/2011 - 13:17

Sí, y mientras eso sucede, sigamos marcando con crucecitas rojas a los niños que hablen castellano en el patio de la escuela.