Publicitat
Cultura · 27 d'Octubre de 2010. 20:02h.

Xavier Ribalta canta Màrius Torres

El cantautor presenta un CD amb 14 cançons dedicades al poeta

El cantautor Xavier Ribalta presenta un nou treball amb cançons dels poemes del poeta Màrius Torres, amb motiu del centenari del seu naixement.

L'acte de presentació d'aquest CD, que porta per títol Xavier Ribalta i l'Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida [OJC] amb Màrius Torres tindrà lloc dijous 28 d'octubre a les 19:30h, a la seu de la SGAE de Barcelona.

Es tracta d'un homenatge al poeta lleidetà, on hi participen Ribalta i la OJC. El disc inclou 15 temes musicals, 14 poemes musicats pel mateix Xavier Ribalta i una peça instrumental, titulada "L'amor i el foc", creada pel músic, pianista i compositor Albert Guinovart, tot inspirant-se en l'obra de Màrius Torres, i que va ser un encàrrec de l'OJC.

Màrius Torres va ser un dels grans poetes de la literatura catalana del segle XX. Va formar part de la generació de poetes que, com Salvador Espriu, Rosa Leveroni, Bartomeu Rosselló-Pòrcel, David Sanahuja, Joan Teixidor i Joan Vinyoli, van viure la guerra civil en plena joventut i van patir el silenci al qual la dictadura va sotmetre la literatura catalana.

Màrius Torres, a diferència dels altres membres d'aquesta generació sacrificada, va morir inèdit com a poeta, després d'haver viscut, arran de la duresa de la guerra i d'una tuberculosi pulmonar que va contraure amb 25 anys, aïllat de la societat.

Però el missatge d'aquest treball no vol ser pessimista, sinó lluminós i clar com ho va ser la paraula del poeta.

El cantautor Xavier Ribalta, que cantarà al poeta Màrius Torres
Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat